Dansschoen Tips

  1. Mooie leren dansschoenen op het oog? Leer is een natuurlijk product en zal na verloop van tijd uitlopen. satijn (Satin) geweven danssschoenen hebben hier minder last van en lopen daarom iets minder snel uit.

  2. Bewaar na het dansen uw dansschoenen nooit in een afgesloten dansschoen tasje. Haal ze na het dansen uit het tasje. Ook danstasjes met luchtgaatjes bieden onvoldoende ventilatie

  3. Het beste tijdstip om dansschoenen, maar ook normale straatschoenen te passen is eigenlijk in de avond. Dit klinkt misschien gek, maar heeft te maken met het opzetten van de voeten. In de avond zijn voeten meestal iets meer opgezet dan in de ochtend of middag. Dit kan soms weleens een halve maat schelen.  

  4. Nare luchtjes zijn te bestrijden met droogtrommel doekjes. Droogtrommel doekjes zijn van diverse merken verkrijgbaar in de supermarkt. Dit kan ook sportschoenen of met normale straatschoenen. Maak nooit gebruik van normale deodorant spray, normaal bestemd voor de oksels of een parfum ( eau de toilet ) Deze tip heb ik ooit gekregen van een kickboks docent die dit trucje gebruikte voor bokshandschoenen

  5. Dansschoenen zijn bedoelt om op te dansen. Algemeen beeld van een dansschoen is dat deze hetzelfde moet zitten als een normale straatschoen en het liefst even comfortabel als een wandelschoen, die gedragen wordt voor een avond vierdaagse. Een goede dansschoen biedt de juiste steun en grip tijdens het dansen, maar is geen wandelschoen. Controleer of de bal van de voet goed aanvoelt, de schoen stevig doch comfortabel zit. 

  6. Last van pijnlijke voeten? Dit hoor je nog weleens een dame zeggen. Kwalitatief goede en daarmee vaak ook de wat duurdere dansschoenen kunnen hierin uitkomst bieden, maar zijn geen garantie voor pijnloze voeten. Het schijnt dat wanneer je de derde en vierde teen (geteld vanaf je grote teen) aan elkaar vastplakt met "Leukoplast", de zenuw die precies tussen deze twee tenen doorloopt ontlast, die de pijn veroorzaakt. Of dit ook werkt bij dansschoenen is de vraag. Wij hebben het zelf niet getest, maar is vast een keer de moeite waard.

  7. Heren; voetballen doe je ook niet op je teenslippers.... Need we say more?

  8. Tenen wel of niet over het voetbed van de dansschoen.. wel of niet? Hier zijn verschillende discussies en verschillen meningen over. Wat wij absoluut afraden is het overhouden van een ruimte van 1,5 tot 2 cm aan de voorkant van de dansschoen. Hierdoor ontstaat op den duur een soort "flap" aan de voorkant en kan eventueel in een valpartij resulteren omdat er iemand op zou kunnen staan, of vanwege het slepen over de dansvloer. Show danseressen vinden vaak prettig om de (grote) teen er iets overheen te laten uitsteken in verband met "pointen"