List of products by manufacturer Tangolera Shoes

Tangolera Shoes, Tango dansschoenen uit Italië

Tangolera Shoes


Wanneer er uitgelegd wordt wie zij zijn, kan niet anders dan de eigenaar van het bedrijf en het merk TANGOLERA te noemen dat over de hele wereld wordt vertegenwoordigd en wat gaat over Pasquale Girardi en kunnen zijn carrière als danser en expert in de Argentijnse Tango niet achterwege laten. Pasquale begon zijn danscarrière in 1997 en werd in 2000 een Tango docent. Zijn passie voor Tango moedigde hem aan om zijn kunst steeds verder te perfectioneren en samen met prof danser Luciana Semprini, die hem altijd vergezelde als hij deel nam aan evenementen in Italië en Europa met workshops en uitvoeringen zoals het Metz Festival, Festival of Crest in Frankrijk, Tango Norte in Stockholm en het Tango Festival, om er maar een paar te noemen.


Hij is producer en organisator van het beroemde Internationale Festival "Rimini Tango Fusion". Een zeer succesvol evenement wat haar debuut maakte in 2007 en elk jaar plaatsvond tot aan de nieuwjaarsfeesten van 2010. Door het dansen en het regelmatig contact met andere professionele en niet-professionele dansers, werd hij zich steeds meer bewust van hoe belangrijk het gebruik van technisch goede- en uiteraard, comfortabele dansschoenen is. Hij besefte al snel dat het onmogelijk was om dansschoenen te vinden met kenmerken die hij essentieel vond, noch in Italië noch het buitenland. Dit terwijl Italië over en prestigieuze traditie beschikt van vakmanschap en expertise in schoeisel.


Daarom startte in 2004 in de heuvels van Rimini Italië een ambitieus project, met als opdracht een innovatief high-performance dansschoenen collectie te verenigen met opgedane ervaringen op de dansvloer. Projectnaam "Tangolera Shoes". De eerste Tangolera's werden geproduceerd in samenwerking met amateurontwerpers, waarna het ontwerp van de schoenen werd doorgegeven aan mode-experts als Fabiana Montesi, De Hoofd designer van dit merk. Tegelijkertijd werd het innovatieve en vooruitstrevende voetbed "NO MORE Pain" ontwikkeld voor de vrouwelijke dansschoenenlijn; Een unieke eigenschappen kent en de Bandolera schoen zich tot "Queen" onder de Tango schoenen over de hele wereld bekroont heeft en nu ruim 100 dealers telt in meer dan 40 landen. Het bedrijf telt 45 mensen, van reguliere werknemers tot experts.


Als gevolg van de passie en beleving van een Argentijnse Tango-professional die in zijn droom geloofde met daarbij hulp van zeer deskundige Italiaanse ambachtslieden en vakmanschap, is het idee over hóe tangoschoenen gemaakt moeten worden, drastisch veranderd door Tangolera!Comfort


Bij Tangolera begrijpen ze maar al te goed dat een paar uur dansen op hoge hakken echt vermoeiend kan zijn voor benen en gewrichten. Ze begrijpen het gevoel van zwaarte en opzwelling aan het einde van een dansavond, waardoor soms een dansavond als niet geheel plezierig ervaren werd. Het langdurig gebruik van hoge hakken kan in de loop der jaren leiden tot serieuze rugklachten en zich kan uitten in rugpijn en mogelijk zelfs kleine breukjes of knieklachten, omdat de druk op de knie tijdens het dansen toeneemt met ongeveer 25% en druk legt op de kuiten en achillespees, omdat het dragen van hakken de kuitspier verkort, een constante samentrekking ontstaat die een abnormale kracht op de achillespees uitoefent, pijn veroorzaakt in de hielen en uiteindelijk ook in de voeten vanwege de toenemende druk van meer dan 75% op de voorvoet.

"We zijn ons hiervan bewust, dus jaren geleden hebben we besloten om Tango-schoenen te ontwerpen en te produceren die niet alleen voldoen aan de belangrijke esthetische eisen, maar ook de bovengenoemde gezondheidsklachten te voorkomen en schoenen te ontwikkelen die niet alleen goed zijn voor u, maar ook de onderste ledematen".


Dit is hoe Tangolera schoenen begon; ontworpen, getest en vervaardigd door professionele tangodansers en worden de dansschoenen voorzien van een innovatief ontwerp en materialen. Tangolera neemt geen genoegen met materialen die reeds gebruikt worden en hebben nieuwe materialen onderzocht én gevonden. Het unieke voetbed die standaard wordt toegepast op alle damesmodellen, en maakt het voor u mogelijk om te dansen zonder de voorvoet overmatig te belasten, verbetert de bloedsomloop. De eigenschappen zijn in de loop der jaren onveranderd gebleven en heeft het voetbed dezelfde levensduur als de schoen. Het uiterlijk wordt ook niet vergeten en is het merk daarom de afgelopen jaren samenwerkingen aangegaan met modeprofessionals, om mooie en aantrekkelijke schoenen te bieden die daarbij ongelooflijk comfortabel zijn. Daarmee alleen is Tangolera nog niet tevreden en streeft de afdeling "Research & Development" voortdurend naar de meest comfortabele, soepele, lichte en duurzaamste dansschoenen die nóg beter zijn dan alle andere merken op de markt verkrijgbaar!


More
per page
Showing 1 - 30 of 99 items